Proiectul a vizat stimularea interesului si implicarea activa a copiilor in activitati cultural-educative cu impact semnificativ asupra dezvoltarii personale, recunosterii si valorificarii potentialului artistic si creativ al acestora.
In proiect, 9 copii, baieti, cu varste intre 8 si 12 ani din Negresti si imprejurimi au fost implicati in activitatile artistice ale ansamblului barbatesc de dansuri populare infiintat in cadrul proiectului. Copiii au fost pregatiti coregrafic si vocal pentru sustinerea unui repertoriu de dansuri populare din zona vasluiana, dansuri insotite de strigaturi si cantece specifice. Ansamblul a fost dotat cu 8 costume populare achizitionate in cadrul proiectului si promovat la nivel local prin realizarea si difuzarea pe pagina de facebook a organizatiei a unui material audio-video de prezentare a membrilor. (aici daca se poate face legatura cu pagina de facebook – direct pe materialul promo)
In data de 11.11.2023 ansamblul a sustinut un spectacol artistic la Casa de cultura Neculai Cioata din Negresti. Evenimentul a fost transmis live pe pagina de facebook a organizatiei.
vProiect a fost finantat de catre Judeţul Vaslui, prin CONSILIUL JUDETEAN VASLUI, in cadrul Programului judetean pentru finanțarea nerambursabilă a activităților nonprofit de interes local pentru anul 2023– contract de finanțare nr (RU) 8661/20.07.2023.
Perioada de implementare: 21.07.2023-15.11.2023
Bugetul total angajat la finalul proiectului: 24.687,50 lei din care 21.984,22 lei finanțare nerambursabila si 2.703,28 lei contribuție proprie.
Ansamblul de mici dansatori continua sa fie promovat si sprijinit de catre asociatie in parteneriat cu autoritatile publice locale din Negresti, in mod specific Casa de Cultura Neculai Cioata. In acest sens, la prima participare la festivalul concurs Cântec drag din plai străbun– Vaslui, Editia XX, 26-27 aprilie 2024, ansamblul a obtinut Premiul III.